Ми запустились та переїхали!

Ми нарешті запустились та переїхали!

Відтепер усі новини на diya-ua.com

Заходь на до нас, ділись ідеями та долучайся у діючі проекти, коментуй, комунікуй, пиши про події своїх ініціатив!

Дія

“Від Мрії до Дії” – відкрита зустріч з нагоди офіційного відкриття платформи “Дія в Україні”

Capture

Ура! Нарешті це сталось!

Друзі, всім щирі вересневі вітання! Пройшов майже рік від старту роботи над ідеєю проекту “Дія в Україні” і врешті-решт, ми можемо вам показати наші напрацювання технологічної складової – http://diya-ua.com/

Реєструйте свої ідеї та ставайте першими, хто протестує і надасть зворотній зв’язок!

Відкриття “Дії”!

Також запрошуємо кожного з вас на зустріч з нагоди відкриття платформи, що відбудеться 26 вересня о 18:30 в анти-кафе “сoMMuna”.

Часто наші ідеї так і залишаються існувати в наших думках: ми не знаємо чи є ініціатива релевантною, чи знайдемо підтримку в інших, чи вдасться здіснити той вплив, якого прагнемо…

Пропонуємо поговорити про ці та більш практичні речі з людьми, що вже пройшли шлях від ідеї до реалізації власних проектів. Попередньо зголосились до участі у панельній дискусії:

  • Марія Закалюжна – автор “Postpaper” – міська інтернет-газета, яка освітлює ініціативи.
  • Марина Плужник-Гладир – співзасновник коворкінгу “Impact Hub Odessa
  • Остап Онишко – виконавчий директор соціальної пекарні “Горіховий Дім”

Реєструйтесь ТУТ!
Та готуйте запитання до спікерів 🙂

Також ми розповімо про наш шлях “Від Мрії до Дії”, про річні результати і наші плани на майбутнє, познайомимо з технічними функціями платформи “Дія”.

Презентація буде цікава також програмістам, які мають бажання долучитись до ІТ проекту, спробувати себе в розробці власного продукту – ми розкажемо, що вже зроблемо, і які функції плануємо додавати.

Партнер заходу – анти-кафе “coMMuna” – це простір для втілення твоїх можливостей, правильно організований для роботи, навчання та відпочинку.

До зустрічі!

Післямова: Львів – прем’єра документальної стрічки “ТРУБА”

226 вересня о 19:00 у Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) у Львівові відбудеться львівська прем’єра та обговорення документальної стрічки ТРУБА з режисером Віталієм Манським. ТРУБА – це кінематографічне полотно про повсякденне життя людей уздовж газопровода Уренгой-Ужгород. Подія відбувається в рамках серії показів «Післямова: Львів» від фестивалю «86», що триватиме 26-28 вересня. Програма включає урбаністичний екшн БАЛТИМОРСЬКІ ВЕРШНИКИ та спеціальну підбірку короткометражний фільмів ГРА В МІСТА.

ТРУБА, Віталій Манський

Росія, Німеччина, Чехія, 2013, 116’

Це історія про Європу, яка починається в безлюдному просторі вічної зими російського Сибіру та закінчується на затишних пляжах Біскайської затоки. Навіть закони природи формують тут принципово різні парадигми людського існування. Що ж може об’єднувати такі різні стилі життя? Фізично вони сполучені між собою газопроводом “Західний Сибір – Західна Європа”. Труба не просто з’єднала, але й нерозривно повязала “цю” Росію з “тією” Європою.

3Кадр з фільму “Труба”

Віталій Манський народився у Львові. Випускник ВДІК (майстерня Медінського), став одним із найвідоміших сучасних російських режисерів та продюсерів документального кіно. Перша робота Манського вийшла на екрани у 1989 році, й відтоді понад 30 стрічок режисера брали участь у міжнародних фестивалях та неодноразово отримували нагороди. Фільмографія (вибране):

  • 2013 – Труба
  • 2011 – Родина или смерть
  • 2008 – Девственность
  • 2001 – Путин. Высокосный год
  • 1990 – Еврейское счастье

1

БАЛТИМОРСЬКІ ВЕРШНИКИ, Лофті Нейтан

США, 2013, 72′

12 O’Clock Boys – відома команда міських байкерів з Балтимора. Роз’їжджаючи на задньому колесі та пролітаючи крізь трафік на вражаючій швидкості, вони успішно ухиляються від безпомічної поліції. В шаленому й динамічному документальному фільмі, який знімався протягом трьох років, глядач спостерігає за їх неймовірними витівками очима підлітка на ім’я Паґ. Цей хлопець з Вестсайду захоплюється байкерами та готовий на все заради можливості стати одним із них.мільярдів людей у країнах, що розвиваються.

ГРА В МІСТА

Спеціальна програма коротких метрів про сучасні міста. В головних ролях Київ, Алчевськ, Лас Вегас, Збоїща, Афіни, Нью-Йорк, Сан-Паулу. Порожні білборди, зачинене метро, музичний мікрорайон – несподівані портрети міст від режисерів з усього світу. Усі фільми зняті в 2012-2014 роках, більшість є призерами міжнародних кінофестивалів, половина вперше демонструється в Україні

Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики “86” вперше відбувся у квітні 2014 року в місті Славутич. У фокусі фестивалю – креативна документалістика про сучасні міста, екологію та енергетики. Гостями фестивалю у 2014 році стали індійський режисер Фагад Мустафа з фільмом “Знеструмлені”, російські режисер Віталій Манський та операторка Алєксандра Іванова з фільмом “Труба”, український документаліст Сергій Буковський з проектом нового фільму про Чорнобиль, український режисер переможець МКФ “Молодість” Олександр Ратій з фільмом “Повернення”. Більшість фільмів з програми «86» демонструються в Україні вперше.

Сторінка події у ФБ https://www.facebook.com/events/700812239999269/?fref=ts

Акредитація ЗМІ за умови публікації анонсуючих матеріаів. Кількість місць обмженеа. Акредитаційна форма за посиланням http://bit.ly/1lNdBsq

Додаткова інформація eightysixfestival@gmail.com, http://www.86.org.ua/

 

Перша українська мережа гостинності Shuffle.in.ua

Сьогодні ми познайомимо вас із засновником першої української мережі гостинності Shuffle.in.ua Андрієм Яремичем. Андрій поділився з нами інформаціє про те, що його надихнуло на створення такого ресурсу, як він планує надалі розвивати проект і які переваги Shuffle.in.ua над Couchsurfing.org.

1

Як з’явилася ідея проекту Shuffle.in.ua? Що Вас надихнуло до створення української каучсерфінг-ресурсу?

Ідея Шафла у мене зародилася в розпал Революції, коли, їдучи в поїзді, я запропонував студентам зі Львова, які в той момент їхали на Майдан, зупинитися у мене. Тоді ж згадав про сайт каучсерфінгу, з його недоліками у вигляді платного підтвердження особи задля можливості приймати гостей.

Також прийшло розуміння того, чому couchsurfing.org не надто підходить для подорожей Україною в наших реаліях (хоча сама концепція каучсерфінгу дуже приваблива), і потрібно щось трохи інше. Приблизно тоді ж я загорівся ідеєю спробувати PHP-програмування. Згодом плани були втілені в життя)

Читати далі